25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Bluetooth ακουστικά Tronsmart Onyx Prime: Κλήρωση και Νικητής!

Το τελευταίο μοντέλο Bluetooth TWS ακουστικών που παρουσίασε η Tronsmart είναι τα Onyx Prime. Είναι τα πρώτα ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά της εταιρείας που είναι εξοπλισμένα με διπλούς υβριδικούς οδηγούς ήχου (Dual Hybrid drivers Technology), με ισορροπημένους οπλισμούς (Balanced Armature) και με δυναμικούς οδηγούς ήχου (Dynamic Drivers). Αυτές οι προχωρημένες τεχνολογίες είναι υπεύθυνες για τον καταπληκτικό ήχο που παράγουν τα Onyx Prime. Είναι φτιαγμένα για τους λάτρεις κάθε είδους ήχο: μουσική, φωνή, ήχο παιχνιδιών κλπ. Ακόμα υποστηρίζουν τη δυνατότητα χειρισμού τους μέσω εφαρμογής από το κινητό.

Περιγραφή

Τα Onyx Prime έχουν σχεδόν κυλινδρικό σχήμα με μια πλατιά και σχετικά λεπτή προεξοχή στην κάτω πλευρά. Είναι αρκετά μεγάλα, αλλά λόγω του σχεδιασμού τους και του πολύ χαμηλού βάρους είναι άνετα στη χρήση και παραμένουν διακριτικά όταν τα φοράμε. Το χρώμα τους είναι γυαλιστερό μαύρο. Διαθέτουν μια ενδεικτική  λυχνία στην εξωτερική τους πλευρά. Αυτή ανάβει κόκκινο κατά τη φόρτιση, αναβοσβήνει μπλε – κόκκινο κατά τη λειτουργία σύνδεσης με το κινητό και αναβοσβήνει κόκκινο όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι κάτω από 10%. Πάνω από την ενδεικτική λυχνία βρίσκεται το κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών που έχει χαραγμένο πάνω του το σήμα της Tronsmart. Με τη βοήθεια του κουμπιού αυτού στο κάθε ακουστικό, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε πολλές λειτουργίες όπως απάντηση κλήσης, Play / Pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, αύξηση / μείωση του ήχου, ενεργοποίηση λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ). Τα Onyx Prime διαθέτουν τέσσερα μικρόφωνα με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου cVc  8.0,  προσφέροντας δυνατή και καθαρή στερεοφωνική συνομιλία. Εκτός από τα κλασικά ελαστικά ear tips διαθέτουν και ελαστικούς γάντζους (ear hooks) ώστε να παραμένουν σταθερά στα αφτιά μας, χωρίς να πέφτουν.  Έτσι είναι κατάλληλα για χρήση και στις αθλητικές μας δραστηριότητες! Η κατασκευή τους γενικά είναι πολύ ποιοτική και στιβαρή.

Η θήκη – power bank που περιέχει τα ακουστικά είναι μικρή και έχει σχήμα οβάλ. Είναι ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 55 gr, μαζί με τα ακουστικά. Διαθέτει μαγνητικό καπάκι και στην πάνω πλευρά υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Στην πίσω πλευρά της υπάρχει μια θύρα type C που χρησιμοποιείται για φόρτιση και η λυχνία ένδειξης χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτή αναβοσβήνει με μπλε χρώμα όταν φορτίζουν τα ακουστικά και με κόκκινο όταν η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι κάτω από 20% και πρέπει να την φορτίσουμε. Κατά τη φόρτιση της της θήκης, η λυχνία αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα και σβήνει τελείως όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση. Το χρώμα της θήκης είναι μαύρο ματ εξωτερικά και γυαλιστερό μαύρο εσωτερικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θήκη υποστηρίζει λειτουργία γρήγορης φόρτισης προσφέροντας μια ώρα χρήσης με μόνο 10 λεπτά φόρτισης των ακουστικών!

Η συσκευασία των Onyx Prime είναι αρκετά μεγαλύτερη και εντυπωσιακή! Σε όλες τις πλευρές της έχει πολύχρωμες φωτογραφίες και κείμενα με τα χαρακτηριστικά των ακουστικών. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν τα ίδια τα ακουστικά μέσα στη θήκη τους, το φυλλάδιο οδηγιών, η κάρτα εγγύησης, το καλώδιο USB Type C για την φόρτιση, δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips, σε μέγεθος Small και Large και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear hooks σε μέγεθος επίσης Small και Large. Τα Medium tips και hooks είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά. Με τη σωστή επιλογή του μεγέθους των eat tips και των γάντζων μπορούμε να πετύχουμε άριστη εφαρμογή στα αφτιά μας απομονώνοντας αποτελεσματικά τους θορύβους του περιβάλλοντος. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι το φυλλάδιο οδηγιών είναι έγχρωμο, με πολλές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες των ακουστικών!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • ΚορυφαίοςΕπεξεργαστής Qualcomm QCC3040.
  • Bluetooth έκδοσης 5.2.
  • Bluetooth προφίλήχου: HFP/HSP/AVRCP/A2DP.
  • Υψηλής ποιότητας αποκωδικοποίηση ήχου: APTXAdaptive, APTX, AAC, SBC.
  • Τέσσερα μικρόφωνα με τεχνολογία cVc 0 για κρυστάλλινες κλήσεις.
  • Απόσταση σύνδεσης: Μέχρι 10 μέτρα.
  • Ηχεία: Διπλοί υβριδικοί οδηγοί ήχου (ισορροπημένου οπλισμού & δυναμικοί).
  • Εύρος ακουστικών συχνοτήτων: 10 – 25KHz.
  • Χρόνος αναπαραγωγής: μέχρι 7 ώρες σε κάθε φόρτιση, μέχρι 40 ώρες με τη θήκη φόρτισης.
  • Χρόνος φόρτισης βάσης: 2 ώρες.
  • Χωρητικότητα μπαταρίας: Ακουστικών: 50 mAh, Βάσης: 500 mAh.
  • Διαστάσεις θήκης: 70 x 48,3 x 30,4 mm.
  • Βάρος θήκης: 55,1 gr μαζί με τα ακουστικά.
  • Αδιάβροχη πιστοποίηση: IPX4

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Onyx Prime ενεργοποιούνται μόλις τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.2. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στην θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές.

Κατά την λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε εμφανή καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ακουστικά αυτά χρησιμοποιούν την τεχνολογία μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος TrueWireless™ Mirroring. Έτσι εξασφαλίζεται η ταυτόχρονη λήψη σήματος Bluetooth, τόσο από το αριστερό όσο και από το δεξί ακουστικό. Τα περισσότερα ακουστικά TWS χρησιμοποιούν απλή στερεοφωνική τεχνολογία TrueWireless. Σε αυτή το πρωτεύον ακουστικό  λαμβάνει πρώτα το σήμα και στη συνέχεια το μεταδίδει στο άλλο ακουστικό, προκαλώντας έτσι μικρή καθυστέρηση.

Η λειτουργία hands free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα (τέσσερα στο σύνολο) προσφέρουν αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία ακύρωσης θορύβου cVc 8.0. Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση της κατάστασής τους με ευχάριστη γυναικεία φωνή στα Αγγλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα σαν μονοφωνικό ακουστικό Bluetooth. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε και το άλλο, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά.

Τα Onyx Prime εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά, χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν. Όπως είπαμε, με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips και των ear hooks, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και σας αθλητικά ακουστικά στη γυμναστική ή στο τρέξιμο χωρίς να φοβόμαστε μήπως πέσουν από τα αφτιά μας. Σε αυτό βοηθούν πάρα πολύ οι ειδικοί ελαστικοί γάντζοι (ear hooks) που τα κρατούν σταθερά στη θέση τους. Ο ήχος των ακουστικών είναι εξαιρετικός και αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στον ειδικό σχεδιασμό των διπλών υβριδικών οδηγών ήχου που διαθέτουν. Αυτοί αποτελούνται από μια μονάδα ισορροπημένου οπλισμού που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων και μια μονάδα δυναμικών οδηγών για τις μέσες και χαμηλές συχνότητες.

Τα ακουστικά αυτά έχουν αδιάβροχη πιστοποίηση IPX4. Έτσι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία, ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Μπορούμε λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως όλα τα πρόσφατα μοντέλα ακουστικών της εταιρείας, τα Onyx Prime υποστηρίζουν τη δυνατότητα χειρισμού τους μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmart και είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Μέσω αυτής μπορούμε να βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας τους, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε την λειτουργία παιχνιδιού (game). Με τη λειτουργία αυτή μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης του ήχου, για μια εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού! Επίσης η εφαρμογή μας προσφέρει προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με την μουσική που ακούμε. Υπάρχουν οι επιλογές: Προεπιλεγμένο, Κανονικό, Deep Bass, 3D, Hi-Fi, Κλασική μουσική, Φωνητικά και Rock. Πάνω από τα κουμπιά των επιλογών Equalizer υπάρχει ένα γράφημα των συχνοτήτων που αλλάζει ανάλογα με την επιλογή που κάνουμε. Μάλιστα μπορούμε να ορίσουμε και μια προσωπική ρύθμιση Equalizer, μετακινώντας τους πέντε διακόπτες του ηχητικού γραφήματος. Αυτή ενεργοποιείται μόλις πατήσουμε το κουμπί <save>, πάνω δεξιά στην οθόνη. Να σημειώσουμε ότι τα Onyx Prime είναι τα πρώτα ακουστικά της Tronsmart που υποστηρίζουν τη λειτουργία δημιουργίας προσωπικής ρύθμισης της Ισοστάθμισης Ήχου (Equalizer), εκτός από τις προκαθορισμένες επιλογές.  Η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας πραγματικά απογειώνει την χρηστικότητα των ακουστικών! Με την βοήθειά της μπορούμε να ρυθμίσουμε απόλυτα τον ήχο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Τέλος μέσω της εφαρμογής μπορούμε να αλλάζουμε τις λειτουργίες που ενεργοποιούνται όταν πατάμε τα κουμπιά αφής των ακουστικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά που να μπορούν να λειτουργούν άριστα σε κάθε χρήση, μουσική, συνομιλία, παιχνίδια και αθλητισμό, τότε τα Onyx Prime είναι μια τέλεια επιλογή. Έχουν άριστη ποιότητα κατασκευής και απίθανο ήχο αφού είναι εξοπλισμένα με διπλούς υβριδικούς οδηγούς. Διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες όπως: Ακύρωση Θορύβου cVc 8.0, TrueWireless™ Mirroring και χειρισμό μέσω εφαρμογής. Έχουν μεγάλη αυτονομία που μπορεί να φτάσει τις 40 ώρες σε κάθε φόρτιση και υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση. Ακόμα προσφέρουν τη μοναδική λειτουργία προσωπικής ρύθμισης Equalizer.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα Tronsmart Onyx Prime από το Geekbuying σε τιμή προσφοράς από την αποθήκη της Γερμανίας, μόνο στα 54 €. Τα παραλαμβάνουμε σε δύο ως επτά ημέρες, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση! Για τέτοια ποιότητα ακουστικών η τιμή είναι αστεία! Μην το σκέφτεστε!

Διαγωνισμός

Σήμερα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ζευγάρι ακουστικά Onyx Prime λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό μας! Απλά γράψτε μας το σχόλιό σας στο τέλος αυτού του άρθρου και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση! Γράψτε μας για παράδειγμα πώς σας φαίνονται τα Onyx Prime, με ποιο τρόπο θα τα χρησιμοποιήσετε αν τα κερδίσετε (για μουσική, για παιχνίδι, για ομιλία κλπ) ή ότι άλλο θέλετε! Επιτρέπεται μία μόνο συμμετοχή για κάθε φίλο. Η κλήρωση θα γίνει την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, στις 21:00.

Τα ακουστικά είναι μια προσφορά της Tronsmart αποκλειστικά για τους φίλους του iTechNews.gr!

 Καλή τύχη σε όλους!!!

Διεξαγωγή κλήρωσης και Ανάδειξη νικητή

Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε, οπότε έφτασε η ώρα να κληρώσουμε το νικητή. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 63 φίλες και φίλοι του iTechNews.gr τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Αρχικά έγινε έλεγχος και διαγραφή των διπλών αναρτήσεων, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μόνο ένα σχόλιο.

Στη συνέχεια τα σχόλια ταξινομήθηκαν με χρονολογική σειρά από το νεότερο προς το παλαιότερο.

Δόθηκε το νούμερο 1 στο πιο πρόσφατο σχόλιο και το νούμερο 63 στο πιο παλιό.

Στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης βλέπουμε όλες τις ταξινομημένες συμμετοχές. Το κάθε στιγμιότυπο έχει 20 σχόλια, εκτός από το τέταρτο που έχει τα τρία τελευταία.

Χρησιμοποιήθηκε η γεννήτρια τυχαίων αριθμών https://www.random.org/. Η κλήρωση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.00 μ.μ.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την κλήρωση και την ανάδειξη του νικητή:

Nικητής αναδείχτηκε  ο φίλος Chris55  με το νούμερο 36. Συγχαρητήρια!!! Πάντα τέτοια!!!

Παρακαλούμε τον Chris55 να στείλει μήνυμα στο Gmail μου με το τηλέφωνό του για να κανονίσουμε την αποστολή του δώρου του.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους τους φίλους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ιστοσελίδας μας!

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Bluetooth TWS η Tronsmart είναι τα Onyx Prime έχω τό πρωιγουμενω μοντέλο και είμαι ικανοποιημένος είμαι λάτρεις του ήχου Κ μουσικής.. είναι φανταστικά σέ ήχο..

  2. Δεν έχω χρησιμοποιήσει πάλι παρόμοιου τύπου bluetooth ακουστικά. Χρησιμοποιούσα πιο παλιά bluetooth handsfree. Εάν κερδίσω τα συγκεκριμένα bluetooth ακουστικά, θα τα χρησιμοποιήσω κυρίως για ομιλία και ίσως και για λίγη μουσική.

  3. Φαίνονται πολύ καλά για τη τιμή τους! Αν τα κερδίσω δε με βλέπω να τα βγάζω καθόλου!! Θα τα χρησιμοποιήσω κυρίως για μουσική όταν γυμνάζομαι, για παιχνίδια και για τις τηλεδιασκέψεις με το σχολείο μου.

  4. Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά!
    Αν τα κερδίσω θα τα χρησιμοποιήσω κυρίως στη δουλειά μου γιατί μιλάω πολλές ώρες με πελάτες.

  5. Τα συγκεκριμένα τα γνωριζω και είναι εξαιρετικά σε ποιότητα κατασκευής και ήχου.
    Αν τα κερδίσω θα τα “λιώσω” από την χρήση. Ποδήλατο, τρέξιμο καθημερινά μαζί με τις κλήσεις!

  6. Πράγματι τέτοιες λύσεις προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα ήχου για την τιμή τους. Έχοντας δοκιμάσει πάρα πολλά ακουστικά αυτού του τύπου, τα περισσότερα έχουν λιγότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Από κει και πέρα εξαρτάται από τη προσωπική αίσθηση και ρύθμιση του ήχου για το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας. Η ύπαρξη της εφαρμογής μας δίνει τη δυνατότητα που δεν έχουν άλλες φθηνές λύσεις.

  7. Επειδή έχουν εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης του ήχου
    επιτέλους θα βλέπω ταινίες χωρίς να φαίνονται σαν μεταγλωττισμένες

  8. Φαίνονται οκ..για μένα η ομιλία είναι πιο σημαντική λόγω δουλειάς όπως επίσης και η διάρκεια ομιλίας χωρίς να χρειάζεται επιπλέον φόρτιση.

    • Είσαι ο νικητής του διαγωνισμού! Συγχαρητήρια!!! Στείλε στο Gmail μου το κινητό σου ώστε να συνεννοηθούμε για την αποστολή του δώρου σου.

  9. Πολύ ωραία παρουσίαση , φαίνονται ποιοτικά με πολύ καλά χαρακτηριστικά.
    Θα ήταν λοιπόν πολύ καλή επιλογή για καθημερινή και γενική χρήση, είτε για συνομιλία,για μουσική ακόμα και για gaming.
    Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση αλλά και για το δώρο.
    Καλή επιτυχία σε όλους.

  10. Γενικα η Tronsmart ειναι εταιρεια που θα προτεινα κι εγω σε φιλους, vfm σιγουρα. ειχα παλιοτερα τα Tronsmart Apollo Bold που ηταν εξαιρετικά επισης. Τα συγκεκριμενα θα τα χρησιμοποιουσα τοσο για μουσική οσο και για ομιλια στο αυτοκινητο.

  11. Από την παρουσίαση φαίνεται ότι έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Η χρήση για την οποία θα τα χρησιμοποιούσα είναι για μουσική και ομιλία.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο