27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η AMD διαθέτει πρόγραμμα δανεισμού για υπολογιστές τρίτης γενιάς Ryzen που δεν θα εκκινήσουν

Λόγω των περιορισμών στο BIOS της μητρικής πλακέτας, τα Ryzen τρίτης γενιάς δεν μπορούν να εκκινήσουν (μπουτάρουν στην καθομιλουμένη), με παλαιότερες μητρικές AM4. Ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα!? Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα για τους χρήστες που κατασκευάζουν τον πρώτο τους υπολογιστή με επεξεργαστή Ryzen.

Το πρόβλημα μπορεί να βρεθεί πίσω στο UEFI / BIOS της μητρικής πλακέτας. Η AMD δεσμεύτηκε να καταστήσει την υποδοχή AM4 συμβατή προς τα πίσω μέχρι το πρωτότυπο Ryzen. Δυστυχώς, η ποσότητα του κώδικα που απαιτείται για να φιλοξενήσει όλες τις διάφορες επιλογές μικροεπεξεργαστών έχει τεντώσει τα όρια για το ποια AM4 motherboards μπορεί να χειριστεί.

Αυτό παρουσιάζει δύο θέματα. Πρώτον, οι τελευταίες μητρικές X570 έχουν μειώσει την υποστήριξη για παλαιότερες μάρκες, όπως τους Ryzen πρώτης γενιάς εξαιτίας αυτών των περιορισμών. Αλλά μπορεί να ισχύσει και το αντίθετο επίσης, δηλαδή οι καταναλωτές που αγοράζουν τον τελευταίο επεξεργαστή τρίτης γενιάς Ryzen ενδέχεται να μην μπορούν να εκκινήσουν τον υπολογιστή τους όταν αυτός είναι εφοδιασμένος με μια φτηνή μητρική παλαιού τύπου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν με chipset X370 και B350.

Η ενημέρωση ενός BIOS δεν είναι περίπλοκη, ειδικά αν ο χρήστης διαθέτει έναν υπολογιστή με έναν υπάρχοντα επεξεργαστή Ryzen ή έστω συμβατό, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτόματη λήψη της ενημερωμένης έκδοσης. Το έγγραφο υποστήριξης της AMD, προτείνει επίσης άλλους τρόπους για να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση του BIOS, όπως την έκδοση ενός αιτήματος RMA από τον κατασκευαστή της μητρικής κάρτας για την ενημέρωση του BIOS από μια μονάδα flash.

Το πρόβλημα προκύπτει, όταν ο χρήστης κατέχει μια παλιά μητρική πλακέτα Ryzen, αλλά και τον τελευταίο επεξεργαστή τρίτης γενιάς Ryzen 3000. Πώς θα μπορούν να ενημερώσουν το BIOS της μητρικής εάν ο υπολογιστής τους δεν θα μπουτάρει!?

Η λύση είναι αυτό που η AMD καλεί, κιτ εκκίνησης του επεξεργαστή. Η AMD θα σας δανείσει ένα φτηνό Athlon 200GE, ακριβώς για να μπορέσετε να εκκινήσετε το σύστημα, να κατεβάσετε την ενημέρωση του BIOS και στη συνέχεια να εισαγάγετε το νέο τσιπ Ryzen 3ης γενιάς. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα να κάνετε τα εξής: η AMD θα απαιτήσει εικόνες του τσιπ και της μητρικής πλακέτας Ryzen 3ης γενιάς, οι οποίες να δείχνουν σαφώς τους αριθμούς μοντέλων και τους μοναδικούς αύξοντες αριθμούς, καθώς και αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς για την έγκριση του αιτήματος. Θα πρέπει επίσης να εξηγήσετε γιατί ο πωλητής της μητρικής πλακέτας σας δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα στη φόρμα RMA.

Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η AMD θα σας στείλει ένα δωρεάν chip, το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας, να ενημερώσετε το BIOS και κατόπιν να το επιστρέψετε. Ακούγεται σαν χρονοβόρο και δύσκολο, αλλά τουλάχιστον θα είστε σε θέση να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας!

[signoff]

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο