27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η MediaTek ξεπερνάει την Qualcomm ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής chipset smartphone στον κόσμο χάρη στην τεράστια ανάπτυξη της στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική

Η MediaTek ξεπέρασε την Qualcomm, για να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής chipset smartphone στον κόσμο όσον αφορά το μερίδιο αγοράς για το τρίτο τρίμηνο του 2020 (Q3 2020). Η MediaTek ήταν απασχολημένη φέτος με τη σειρά Dimensity να εμφανίζεται σε πολλά smartphones χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας. Η Qualcomm παρέμεινε ισχυρή στα τμήματα 5G και high-end.

Η εταιρεία ανάλυσης Counterpoint κυκλοφόρησε δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των αποστολών φορητών chipset για το τρίτο τρίμηνο του 2020 και προφανώς η MediaTek κατάφερε τελικά να ανέβει στην πρώτη θέση εις βάρος της Qualcomm. Το τρίτο τρίμηνο του 2019 οι δύο εταιρείες κατείχαν μερίδιο αγοράς 26% (MediaTek) και 31% (Qualcomm) αντίστοιχα. Το τρίτο τρίμηνο του 2020 όμως, αυτά τα στοιχεία είχαν αλλάξει σε 31% για την MediaTek και 29% για την Qualcomm. Όσο για την τρίτη θέση, εκεί βλέπουμε μία ισοπαλία μεταξύ τριών εταιρειών, με την HiSilicon, την Samsung και την Apple να αρπάζουν το 12% του μεριδίου, αφήνοντας την Unisoc με 4%.

Η αύξηση των chipset της MediaTek αποδίδεται σε πολλούς παράγοντες: Η σειρά Dimensity έχει υιοθετηθεί από μεγάλους πωλητές smartphone όπως την Xiaomi (Redmi), την Realme και την OPPO, με την σειρά MediaTek Dimensity 1000 SoCs να έχει επαινεθεί ιδιαίτερα για τις επιδόσεις της. Επίσης, τα εμπορικά ζητήματα της Huawei βοήθησαν την MediaTek να αυξήσει το μερίδιό της και οι πωλήσεις προσιτών (100 $ – $ 250) smartphone που διαθέτουν chipset της, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε αγορές όπως την Ινδία και την Λατινική Αμερική.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Qualcomm εξακολουθεί να είναι το αφεντικό όσον αφορά την παροχή SoCs για smartphone 5G και premium συσκευές. Σύμφωνα με την Counterpoint, τα τσιπ Qualcomm βρίσκονται στο 39% όλων των smartphone, με δυνατότητα 5G, που πωλούνται παγκοσμίως. Με το 5G να γίνεται πιο κοινό, προσβάσιμο και επιθυμητό, ​​φαίνεται πιθανό ότι η Qualcomm θα ανακτήσει τον τίτλο της από την MediaTek στο Q4 2020. Αλλά προς το παρόν, είναι η MediaTek που γίνεται ο μεγαλύτερος προμηθευτής chipset smartphone στον κόσμο.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο