27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Η OpenAI παρουσίασε το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4o και τα πρώτα videos σοκάρουν!

Δείτε τι νέο φέρνει το GPT-4o της OpenAI.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και η OpenAI παρουσίασε το νεότερο μοντέλο της, το GTP-4o, μαζί με μια desktop έκδοση του ChatGPT με ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας.

Στόχος της OpenAI είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση σε επίπεδο βοήθειας για κινητά στις καθημερινές εργασίες του χρήστη, στη λογική μιας εξελιγμένης μορφής Siri.

Το GTP-4o είναι σαφώς πιο γρήγορο από τις προηγούμενες εκδόσεις και με περισσότερες επιλογές και δυνατότητες σε επίπεδο κειμένου, ήχου και βίντεο.

Η OpenAI ιδρύθηκε το 2015 και στηρίζεται πλέον και από την Microsoft που έχει κάνει μια τεράστια επένδυση.

Το GPT-4o υποστηρίζει 50 διαφορετικές γλώσσες, έχει το μισό κόστος λειτουργίας και μάλιστα μπορεί ακόμη και να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του χρήστη ή και να αναλύει μια έκφρασή του για να καταλαβαίνει το τι και πως ρωτάει καλύτερα.

Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του GTP-4o για την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, όπου και παρουσιάστηκε μία συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων σε διαφορετικές γλώσσες.

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που το GPT-4o μπορεί να βοηθήσει ακόμη και μαθητές να λύσουν μαθηματικές εξισώσεις, χωρίς να παρέχει έτοιμη λύση, αλλά ενισχύοντας τον τρόπο σκέψης τους και οδηγώντας τους ίδιους στο να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Μία ακόμη χρήση που έχει ενδιαφέρον είναι αυτό που βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα όρασης να αντιληφθούν τι βρίσκεται γύρω τους.

Το ChatGPT έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε εβδομάδα και η OpenAI αναφέρει πως πάνω από το 92% των εταιρειών που βρίσκονται στο δείκτη Fortune 500 αξιοποιεί τις υπηρεσίες της.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο