28.2 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Μotor Oil: Πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών έρχεται τα επόμενα δύο χρόνια

Το σχέδιο του ενεργειακού ομίλου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη χώρα μέσω της υπηρεσίας incharge

Ένα πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων που θα φτάσει τα 1.000 σημεία την επόμενη διετία πρόκειται να αναπτύξει η NRG, αξιοποιώντας τις υποδομές του ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Η θυγατρική του ομίλου που αναπτύσσεται στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού παρουσίασε σήμερα τη νέα υπηρεσία incharge, απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης εναλλακτικών τεχνολογιών.

Μέχρι τα τέλη του έτους μόνο στα πρατήρια του ομίλου θα έχουν εγκατασταθεί 100 σημεία φόρτισης από 80 που υπάρχουν σήμερα και συνεχώς αναπτύσσονται ενώ επίκεινται συμφωνίες και με μεγάλες και μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις για την ταχεία εξάπλωση του δικτύου.

Εντός των ημερών αναμένεται και η ανακοίνωση με μεγάλη εμπορική αλυσίδα. H υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη στους χρήστες είτε μέσω Web είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο ενώ από αρχές του χρόνου θα υποστηρίζει και υπηρεσίες roaming.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, παρουσιάζοντας την νέα οπτική ταυτότητα της εταιρείας, και την ολοκληρωμένη στρατηγική της σημείωσε ότι το δίκτυο φόρτισης θα πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε όλο το Εθνικό δίκτυο. «H nrg, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη» και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων.

Την νέα υπηρεσία incharge παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Ηλίας Πετρής, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι η nrg κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Όπως είπε το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια.

Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.

«Όσοι κάνουν σήμερα τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορούν πλέον να αισθάνονται άνετα, αφού το δίκτυο σταθμών φόρτισης incharge θα τους εξυπηρετεί με επάρκεια και αρτιότητα, παρέχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα».

Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, εγκατεστημένοι σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης στην πορεία προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Είναι επίσης, τόνισε ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης. Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός είπε και επισήμανε ότι πρωτοβουλίες, όπως της nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο