25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Amazfit GTR 2 – Ήρθε η ώρα να το σχολιάσουμε…..!

Όπως όλοι ξέρετε εδώ και μερικές ημέρες ήμουν από τους πρώτους και ο μοναδικός στην Ελλάδα που απέκτησε το νέο Amazfit GTR 2 Global έκδοση. Το ρολόι κυκλοφόρησε στις; 30 Οκτωβρίου από την εταιρεία, σε λίγα κομμάτια τότε που έφυγαν αμέσως. Ένα από αυτά τα κομμάτια ήταν και το δικό μου.

Το Amazfit GTR 2 κυκλοφορεί ουσιαστικά σε δύο εκδόσεις, αλλά μόνο η μία υπήρχε στην αρχή. Έτσι στις 30 Οκτωβρίου τα λίγα κομμάτια που έδινε η εταιρεία ήταν με κράμα αλουμινίου, ενώ τώρα υπάρχουν και κάποια λίγα κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι. Εμφανισιακά διαφέρει το GTR 2 από το GTR, καθότι το ρολόι φέρει κυρτό τζάμι μέχρι το τέλος που δίνει την αίσθηση ότι είναι κυρτό, ενώ το amazfit GTR έχει ένα πλαίσιο γύρω-γύρω. Μπορώ να πω ότι αυτή η διαφορά μου άρεσε στο ρολόι, όχι ότι και το Amazfit GTR είναι άσχημο εμφανισιακά! Ας δούμε όμως δίπλα – δίπλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ρολογιών για να προχωρήσω στην αναλυτική παρουσίαση του νέου Amazfit GTR 2.

 

Amazfit GTR 2 vs Amazfit GTR

Χαρακτηριστικά Amazfit GTR Amazfit GTR 2
Πάχος ρολογιού 10.5mm 10.7mm
Πλάτος στο λουράκι 22mm 22mm
Βάρος αλουμίνιο 36 g
ατσάλι 48 g
τιτάνιο 40 g
αλουμίνιο 31.5g

ατσάλι 39g

Αριθμός φυσικών κουμπιών 2 2
Χώρος αποθήκευσης 3GB
Οθόνη AMOLED αφής AMOLED αφής
Προστασία οθόνης Gorilla Glass 3 anti-impression coating Diamond carbon surface 9H scratch resistance
Διαστάσεις οθόνης 1.4″ 1.4″
Ανάλυση 454 × 454 px 454 × 454 px
Συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0 + Wi-Fi 6
GPS GPS + GLONASS GPS + GLONASS
Li-Po μπαταρία 410 mAh 471 mAh
Ζωή μπαταρίας 24 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 74 ημέρες με όλα κλειστά – 40 ώρες με συνεχή χρήση GPS (στην πράξη εμένα κράταγε 7-10 ημέρες με φυσιολογική χρήση) 14 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 38 με βασική (στην πράξη εμένα κρατάει 5 ημέρες με φυσιολογική χρήση)
Φόρτιση Μαγνητική 2 h Μαγνητική 2.5 h
Αισθητήρες BioTrackerTM PPG – 6-axis accelerator – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Capacitive sensor – Barometric sensor Bio-Tracking BioTracker 2.0 – acceleration sensor – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Gyroscopic sensor – Air pressure sensor
Ηχείο Όχι Ναι
Δυνατότητα λήψης κλήσεων Όχι Ναι
Αδιάβροχο 5 ATMs up to 50 m 5 ATMs up to 50 m
Sports modes 12 12
Watchfaces 100+ 50+40

Το Amazfit GTR 2 μου ήρθε από Γαλλία, με το γνωστό χαράτσι στο ταχυδρομικά τέλη από την εταιρεία που σας έχω πει ήδη από το Amazfit Band 5 – €7,68, για να έρθει στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα…..ασχολίαστο πάλι! Ήρθε μέσα σε 5 ημέρες περίπου, γρήγορα δηλαδή. Η πρώτη εικόνα όπως βλέπετε διαφέρει από το GTR 1, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία από πάνω. Όπως φαίνεται η εταιρεία θέλει να πλασάρει το λευκό, κάτι που το είδαμε ήδη από το Amazfit Band5. Μέσα στο κουτί θα βρείτε ένα εγχειρίδιο σε διάφορες γλώσσες, ένα φορτιστή και φυσικά το amazfit GTR 2. υπόψιν, ο φορτιστής του 2 είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του Amazfit GTR 1.

Έτσι, εάν έχετε ήδη το amazfit GTR 1 και έχετε την προίκα που σας είχα δείξει…ξεχάστε την. Θα πρέπει να πάρετε νέα που σας την έχω βρει!

Το Amazfit GTR 2 έχει κάποια χαρακτηριστικά έξτρα από τον προκάτοχό του όπως βλέπετε και στον πίνακα παραπάνω. Για αρχή μπορείτε να μεταφέρετε έως και 3GB αρχεία ήχου. Η μεταφορά των αρχείων γίνεται μέσω της εφαρμογής Zepp. Μετά μέσα από την αντίστοιχη επιλογή στο ρολόι, μπορείτε ν’ ακούσετε αυτή την μουσική. Βέβαια, από εκεί μπορείτε και να συνδεθείτε μέσω ΒΤ με κάποια συσκευή και ν’ ακούτε τα μουσικά αρχεία που έχετε σε αυτή την συσκευή. Ο ήχος ακούγεται ωραία και δυνατά. Μάλιστα το GTR 2 έχει επιλογή ν’ ακούγεται ήχος και στις ειδοποιήσεις μαζί με την δόνηση που έχουμε σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα. Η αλήθεια είναι ότι τρώει μπαταρία, αλλά είναι αδύνατον έτσι να χάσετε ειδοποίηση.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι η μέτρηση κορεσμού. Εδώ το GTR 2 έχει τον ίδιο αισθητήρα με το Amazfit Band 5…άρα και τα ίδια αποτελέσματα…δυστυχώς! Η διαφορά μεταξύ οξύμετρου με το GTR 2 είναι 4-5%, μεγάλο νούμερο δηλαδή. Άλλο χαρακτηριστικό είναι οι offline voice commands. Εάν δείτε το αγγλικό βίντεο, έχω δείγμα των εντολών αυτών για να δείτε. Μέσω του μικροφώνου που διαθέτει το smartwatch, μπορείτε να δίνεται φωνητικές εντολές και να ενεργοποιείτε έτσι διάφορες λειτουργίες του ρολογιού.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα για κλήσεις μέσω bluetooth. Τι μπορείτε να κάνετε δηλαδή? Συνδέετε το GTR 2 με το κινητό απευθείας εκτός από την εφαρμογή και όταν σας καλούν, ο ήχος ακούγεται από το ηχείο του ρολογιού. Για να μιλήσετε χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο που έχει. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεστε ασύρματα ακουστικά όταν οδηγείτε πχ, για να απαντήσετε στις εισερχόμενες κλήσεις. Πάντως είναι εξυπηρετικός τρόπος επικοινωνίας.

Όσο αφορά την μπαταρία…η εταιρεία λέει 14 μέρες. Εγώ πάντως με φυσιολογική χρήση ή με κάμποση χρήση μιας και εμένα το κινητό βαράει συνέχεια με ειδοποιήσεις από φίλους, συνεργάτες, για το site, η μπαταρία έφτασε τις 4-5 μέρες. Αυτό μ’ ενεργό τον ήχο στις ειδοποιήσεις, πολλές ειδοποιήσεις, χωρίς ν’ ακούω φυσικά μουσική ή να χρησιμοποιώ το GPS. Άντε σε απλό χρήστη να κρατήσει 1-2 μέρες ακόμα, άρα φτάνουμε την εβδομάδα. Βέβαια και το GTR 1 η μπαταρία του έφτανε 7-10 ημέρες. Απ’ ότι φαίνεται η πιο μεγάλη μπαταρία που έχει το GTR 2, δεν βοηθάει τόσο στο να καλύψει τουλάχιστον τον χρόνο που μένει ενεργό το GTR 1.

Το ηχείο είναι διπλό, ενώ το μικρόφωνο είναι μία μικρή τρύπα. Το μόνο που φοβάμαι είναι η μακροχρόνια στεγανότητα του ρολογιού λόγο των ηχείων. Εγώ πάντως αυτές τις ημέρες που το φοράω και το δοκιμάζω, και μπάνιο έχω κάνει με σαπουνάδα χωρίς πρόβλημα και γενικώς δεν το βγάζω. Ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο έχω συμπεριφερθεί σε όλα τα προϊόντα της Amazfit, από τα Mi Band, Amazfit Band 5, GTR, GTS, Stratos….

Αν αξίζει να το πάρει κάποιος? Σίγουρα τα έξτρα χαρακτηριστικά εκτός της μέτρησης του κορεσμού είναι πολύ ωραία. Και ο κορεσμός υποθέτω σιγά – σιγά να φτιάξει με ενημερώσεις του firmware. Αφού το Honor Band 5 μετράει σωστά, το Zeblaze GTS μετράει πιο σωστά από το GTR 2, τότε γιατί να μην φτιάξει στο μέλλον!? Βέβαια η τιμή του δεν είναι λίγη και πιο ακριβή από του GTR 1, αλλά να μην  ξεχνάμε ότι έχει και παραπάνω χαρακτηριστικά από το GTR 1.

Πάντως και η εφαρμογή Zepp αλλάζει με το GTR 2 σαν εμφάνιση. Υπόψιν, εάν έχετε την εφαρμογή στ’ αγγλικά, θα δείτε ένα έξτρα μενού για τις Offline voice commands, ενώ εάν είναι στα ελληνικά δεν θα το δείτε.

Δείτε όμως και τις παρουσιάσεις που σας έχω ήδη δείξει στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ελπίζω να μην ξεχάσετε να πατήσετε Like στο video, να γραφτείτε στο κανάλι και στις ειδοποιήσεις του καναλιού!

 

Στα ελληνικά….

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/cMDNegEmSHk” loop=”yes” playsinline=”yes” title=”Amazfit GTR 2 Global Edition – Unboxing και μία πρώτη παρουσίαση”]

…και στ’ αγγλικά

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/REwOYgdmVQA” loop=”yes” playsinline=”yes” title=”Amazfit GTR 2 Global Edition – Unboxing and first review”]

Παρακάτω σας δίνω links που μπορείτε να βρείτε το Amazfit GTR 2:

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο