14.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

DJI Air 3: Το.. απογειώνουν τα νέα χαρακτηριστικά!

Η DJI κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των camera ιπτάμενων drones για πάνω από δέκα χρόνια, ξεκινώντας από το αρχικό Phantom το 2013. Μετά από διάφορες εκδόσεις και επανασχεδιασμούς, η τρέχουσα σειρά drones έχει ωριμάσει αρκετά και προσφέρει πλούσια χαρακτηριστικά, αξιοπιστία και ευκολία χρήσης στους χρήστες. Σήμερα, η DJI φαίνεται ότι εξόπλισε με όλη αυτή την τεχνολογία και την τεχνογνωσία ένα νέο μέλος της σειράς, το Air 3.

Το Air 3 έχει αποκτήσει μια σειρά από ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, αλλά η σημαντικότερη βελτίωση είναι ένα σύστημα διπλής κάμερας, το οποίο το είδαμε πρώτη φορά στο Mavic 3 Pro αλλά εδώ φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Οι αισθητήρες της κάμερας είναι πανομοιότυποι και προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες, οπότε τα πλάνα που θα πάρει ο χρήστης θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορές ως προς την εστιακή απόσταση και το διάφραγμα των φακών.

Κάθε κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/1,3 ιντσών με διπλό ISO για λήψη βίντεο 4K@60fps HDR ή 4K@100fps (χωρίς HDR) και φωτογραφίες 48MP. Το drone περιλαμβάνει έναν ευρυγώνιο φακό που ισοδυναμεί με 24mm με διάφραγμα F1.7 και έναν μεσαίο τηλεφακό 3x που ισοδυναμεί με 70mm με διάφραγμα F2.8. Και οι δύο κάμερες μπορούν να τραβήξουν στο τυπικό mode σε ανάλυση έως και 4K, αλλά η DJI πρόσθεσε επίσης μια νέα λειτουργία λήψης και με τις δύο κάμερες. Έτσι η μια καταγράφει κάθετο βίντεο 2,7Κ ειδικά για τα κοινωνικά δίκτυα ενώ η δεύτερη κάνει την κλασική λήψη από τον ευρυγώνιο φακό.

Οι βελτιώσεις δεν σταματούν μόνο στην κάμερα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το Air 3 μπορεί τώρα να φτάσει έως και τα 46 λεπτά πτήσης (από 34 λεπτά για το Air 2 και 31 λεπτά του Air 2S). Ομοίως, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μετάδοσης βίντεο O4 HD, το οποίο μπορεί να μεταδώσει εικόνα βίντεο 1080p@60fps σε απόσταση έως και 20 χιλιόμετρα.

Οι μπαταρίες υποστηρίζουν επίσης μια νέα λειτουργία διαχείρισης της ενέργειας χρησιμοποιώντας το charging dock του Fly More Combo. Με το πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας, όλες οι συνδεδεμένες μπαταρίες μεταφέρουν την ενέργειά τους στην πιο φορτισμένη μπαταρία. Αυτό σίγουρα θα σας γλυτώσει χρόνο και θα μειώσει το άγχος της αναμονής κατά την φόρτιση.

Το Air 3 είναι επίσης το πρώτο από τη σειρά Air που αποκτά παντοκατευθυντική ανίχνευση εμποδίων, μια λειτουργία που μέχρι τώρα περιοριζόταν στη σειρά Mavic 3. Ένα ζεύγος φακών fisheye στο μπροστινό και το πίσω μέρος παρέχει αποτελεσματική θέαση 360° γύρω από τις πλευρές και την κορυφή, ενώ ένα επιπλέον ζεύγος φακών και ένας αισθητήρας 3D Time Of Flight (TOF) διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις από κάτω.

Το νέο Air 3 διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις. Ξεκινώντας από τα 992 ευρώ, το βασικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο το drone και τα απαραίτητα αξεσουάρ, μία μόνο μπαταρία και το χειριστήριο RC-N2 – αυτό απαιτεί τη σύνδεση ενός smartphone με μεγάλη οθόνη που λειτουργεί ως οθόνη αφής του χειριστηρίου. Οι άλλες δύο επιλογές είναι παραλλαγές του πάντα δημοφιλούς Fly More Combo, το οποίο προσθέτει δύο μπαταρίες, μια βάση φόρτισης που υποστηρίζει τη νέα λειτουργία διαχείρισης ενέργειας, μια ανθεκτική θήκη μεταφοράς και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Το combo διατίθεται είτε με το χειριστήριο RC-N2 για 1.218 ευρώ, είτε με το χειριστήριο RC 2 για 1.398 ευρώ, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο