27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Επίτροπος της ΕΕ: Στο πλαίσιο της έλλειψης chip, ο ανταγωνισμός στις επιδοτήσεις πρέπει να αποφευχθεί. Επένδυση 100 δισεκατομμυρίων θα κάνει τα chip πιο ακριβά

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ Margrethe Vestager (Margrethe Vestager) προειδοποίησε πρόσφατα ότι οι κατασκευαστές τσιπ μπορεί να προσπαθήσουν να αναζητήσουν κρατικές επιδοτήσεις για να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγουν τον ανταγωνισμό επιδοτήσεων επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να υποστηρίξουν την παραγωγή ημιαγωγών ενόψει της παγκόσμιας έλλειψης chip.

Αναφέρεται ότι η ΕΕ χρειάζεται να επενδύσει έως και 330 δισεκατομμύρια ευρώ προκαταβολικά για να καλύψει πλήρως τις δικές της ανάγκες σε τσιπ. Η Margrethe Vestager δήλωσε προηγουμένως: «Η αυτάρκεια είναι μια ψευδαίσθηση, η οποία θα κάνει τα chip πιο ακριβά και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε διάφορες αγορές».

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η Margrethe Vestager είπε σε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Leuven: «Πρέπει πραγματικά να αποφύγουμε έναν αγώνα επιδοτήσεων, έναν αγώνα για να κάνουμε τους πάντες φτωχότερους». Προειδοποίησε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να παράσχουν χρηματοδότηση για αυτό.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση και να εξετάσουν την κατάσταση για να δουν ποιος θα πληρώσει περισσότερα. Αυτό μπορεί να είναι ένας ακαταμάχητος πειρασμός » πρόσθεσε.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο